De ce nu beți apă într-o poziție permanentă?

Bea apă! Sigur că ați auzit cel puțin odată acest sfat, nu doar în timpul verii! Medicii, nutriționiștii, mama ta, cei mai buni prieteni ai tăi, etc. repetă obsesiv același sfat! Fiind încurajați aproape tot timpul să bem apă, începem să credem că nu există niciun pericol asociat cu fluidul vieții.

Dar astăzi vă veți schimba opinia după ce veți afla motivul pentru care nu ar trebui să beți apă într-o poziție în picioare.

Riscați să vă îmbolnăviți de boala de reflux gastroesofagian sau de ulcer

Sună prea grav pentru a fi simpla consecință a gestului inofensiv de a bea apă doar în picioare? Specialiștii cred că acesta este începutul acestei boli! Cauza este reprezentată prin pulverizarea pereților esofagului, de această dată cu apă, ceea ce duce la întreruperea acizilor stomacului care se deplasează în jos, provocând arsuri gastrice, reflux sau ulcer.

Esti nervos si stresat tot timpul

Semnalele pe care le transmitem trupurilor noastre prin simple gesturi sunt mai importante decât ar părea la prima vedere. Apă potabilă din picioare, indiferent cât de relaxată ești, dă corpului tău impresia că te grăbești, ceea ce îi deranjează toate funcțiile, dar și alterează starea ta de spirit. Consecinţă? Ești nervos, stresat, neliniștit, fără să știi de ce!

Riscați să faceți artrită

Da, nu vă veți îmbolnăvi imediat dacă beți apă într-o poziție în picioare, dar acumularea de lichide în corpul dvs. în poziție verticală vă va periclita să vă apropiați de această boală. Dacă tulburați acest echilibru de lichide în corpul vostru, vă veți confrunta mai târziu cu dureri de spate și încheieturi care pot degenera în artrită.

Puteți suferi de indigestie

Sistemul digestiv nu este afectat de apa potabilă în poziție verticală numai prin fragilitatea pereților gastrici, dar și prin tensiunea musculară a stomacului. Stați în picioare, dați corpului sentimentul că sunteți pe fugă și că trebuie să vă grăbiți să digerați mâncarea și, împreună cu ea, apa de băut. Și de aici până la indigestie este doar un pas!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu