7 moduri de tratare a unghiilor fragile

Unghiile puternice pot deveni fragile și se pot rupe dacă nu sunt corect îngrijite sau dacă sunt introduse frecvent în apă și detergenți. De fapt, contactul prelungit și repetat cu apa este unul dintre factorii care contribuie la apariția unghiilor fragile.

Cu ajutorul câtorva sfaturi naturale și foarte simple, puteți avea unghiile mai sănătoase și mai puternice. Chiar dacă v-ați născut cu unghii fragile, puteți să le evitați să le rupeți. Iată câteva secrete pe care trebuie să le cunoașteți:

Spălați vasele numai o dată pe zi. Pentru a petrece cât mai puțin timp cu mâinile în apă, utilizați un castron din plastic în chiuvetă, în care înmuiați felurile de mâncare până la sfârșitul zilei.

Purtați mănuși de latex. Puneți sub mănuși de latex niște mănuși de bumbac atunci când vă spălați vasele sau folosiți produse de curățat. Mănușile din bumbac vor absorbi transpirația, ceea ce este important deoarece transpirația umezește mâinile.

Aplicați o cremă hidratantă. După spălarea vaselor, uscați-vă mâinile și aplicați o cremă hidratantă.

Păstrați-vă unghiile scurte. Dacă unghiile se rupe ușor, este mai bine să le tăiați scurt. De asemenea, utilizați cât mai puțin posibil acetonă, nu mai mult de o dată pe săptămână.

Uleiul de ricin și sarea de mare - Puneți 2 lingurițe de sare într-un castron și adăugați 2-3 lingurițe de ulei de ricin. Îndepărtați-vă mâinile în acest amestec, așteptați 10-15 minute, apoi masați-vă unghiile și cuticulele cu acest amestec. Tratamentul este hidratant, dă strălucire și îndepărtează orice pată inestetică de pe unghiurile lăsate de aplicarea lungă a lacului de unghii.

Oțet de mere - Se amestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oțet de mere. Savurează-ți unghiile în această soluție timp de 10 minute. Repetați tratamentul în fiecare zi timp de o săptămână. Unghiile voastre se vor regenera și vor crește mai repede!

Masaj cu suc de lamaie - Pe lângă albirea unghiilor și curățarea lor în profunzime, sucul de lamaie are un efect de întărire asupra unghiilor. Strângeți sucul din jumătate de lămâie, înmuiați un tampon de bumbac în sucul rezultat, apoi ștergeți fiecare cui, insistând timp de aproximativ 30 de secunde.

Mască pentru ouă și miere - Pentru această mască intensă, aveți nevoie de un gălbenuș de ou, o linguriță de miere, o lingură de apă și câteva picături de ulei de lavandă esențial. Se amestecă toate ingredientele, se aplică pasta rezultată direct pe unghiile tale și se lasă să funcționeze timp de 10 minute. Gălbenușul de ou conține o cantitate mare de proteine, în timp ce mierea are proprietăți antiinflamatorii și antifungice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu