Full Tilt, Poker Stars si Absolute Poker sunt inchise de FBI

Trei din cele mai mari site-uri de poker din lume au fost închise de FBI într-un demers care ar putea conduce la moartea industriei de jocuri online, susţine Daily Mail. 11 oameni, inclusiv proprietarii Full Tilt, Absolute Poker şi PokerStars au fost acuzaţi de fraude bancare şi spălare de bani.

În 2006, congresul american a aprobat o lege care interzice pariurile online, dar majoritatea site-urilor au găsit modalităţi de a eluda această lege folosind bănci străine. Procurorii consideră că astfel a fost încălcată legea.
“Acuzaţii, cunoscând faptul că afacerile lor cu clienţi americani, cu bănci americane, erau ilegale, au încercat să fenteze acest fapt. Au minţit băncile asupra adevăratei naturi a afacerilor lor. Apoi, acuzaţii au găsit bănci dispuse să pacaleasca legea, contra unui comision. Aceşti acuzaţi au pariat că îşi vor putea continua schema, dar au pierdut”, a declarat un oficial al FBI.
Potrivit acuzaţiilor lansate de FBI, companiile au aranjat să primească bani din partea jucătorilor americani, mascând operaţiunile că plăţi efectuate către site-ui inexistente care ar fi vânzut marfă precum bijuterii sau mingi de golf. Companiile de poker au păcălit băncile americane în a procesa miliarde de dolari, dar unele bănci au ascuns aceste scheme pentru ascunde operaţiunile de jocuri ilegale.
Această lovitură ar putea conduce la decesul industriei de jocuri online, care a decolat în ultima decadă, atrăgând circa 15 milioane de jucători americani.
Operaţiunea lansată la New York vizează 3 miliarde de dolari reprezentând spălare de bani, penalităţi şi taxe din partea acuzaţilor. 76 de conturi bancare din 14 ţări folosite de firmele de poker au fost blocate.
Cinci domenii de internet folosite de companii pentru a găzdui jocurile lor au fost închise de autorităţi.
Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu