FBI au confiscat si blocat PokerStars, Full Tilt Poker si Absolute Poker

Fondatorii primelor trei site-uri de poker online care opereaza în Statele Unite ale Americii (SUA) au fost inculpati pentru frauda bancara si spalare de bani pentru ca au camuflat veniturile obtinute din jocuri pe bani pe internet, interzise în SUA, a anuntat vineri justitia americana. Cele trei case de poker online nu mai pot fi accesate nici din SUA, dar nici din alte tari (inclusiv Romania).

În total, 11 persoane au fost inculpate, printre care fondatorii PokerStars, Full Tilt Poker si Absolute Poker, a declarat procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, precizând ca justitia încearca sa recupereze circa 3 miliarde de dolari din aceasta afacere.

Autoritatile americane au blocat 76 de conturi bancare în 14 tari, folosite de casele de poker online pentru a percepe bani de la jucatori, iar cinci nume de domenii de internet au fost confiscate. Persoanele implicate risca pana la 30 de ani de inchisoare. Sunt 11 persoane inculpate la acest moment, dintre care doua au fost arestate, urmand ca si restul sa fie capturate.

Dinte cele 11 persoane, sapte sunt de cetatenie americana, trei de cetatenie canadiana si o singura persoana, pe nume Isai Scheinberg, in varsta de 64 de ani, fondatorul PokerStars, are cetatenie dubla israeliano-canadiana si traieste pe insula de lamba Marea Britanie numita Isle of Man.


Pagina de start a casei Absolut Poker era înlocuita sambata cu un mesaj al FBI si al Ministerului de Justitie avertizând ca ”domeniul a fost blocat de FBI în cadrul unui mandat de arestare”. La fel si domeniile Full Tilt Poker si PokerStars au fost confiscate de FBI. Chiar daca in Europa unele dintre aceste siteuri inca functioneaza, nu se mai pot retrage sumele castigate de pe ele, totul fiind blocat in ceea ce priveste platile catre clienti.

Adresa pokerstars in limba romana arata "page not found", insa cei de la pokerstars s-au miscat rapid si au deschis un site cu domeniul '.eu', la adresa pokerstars.eu (nu se stie cat de legal este, avand in vedere ca aceasta companie se afla sub o investigatie criminala). Fulltilt.com a fost redirectionat spre fulltilt.co.uk.

Acuzatii, ”desi stiau ca activitatile lor, implicând clienti si banci americane, erau ilegale, au încercat sa falsifice date”, a afirmat Janice Fedarcyk, responsabila în cadrul FBI.

”Ei au mintit bancile în ceea ce priveste adevarata natura a activitatii lor, iar unii au gasit banci dispuse sa încalce legea”, a adaugat ea.

Desi jocurile pe bani online sunt interzise în SUA din 2006, site-urile de poker pe internet acumuleaza miliarde de dolari ocolind legea, mutându-si activitatea în strainatate, noteaza AFP.
Fulltilt Poker functioneaza perfect. Este inchis doar pentru U.S.
-->

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu