Tatoo

Pentru alegerea unui tatuaj trebuie sa alegeti un salon autorizat de ministerul sanatatii in locul unui tatuaj executat de persoanele particulare :
Avantajele alegerii unui salon de tatuaje autorizat :
- aparatura profesionala pentru tatuaj si piercing fiind dotate cu mijloace de sterilizare ( autoclave obligatorii , cleanere etc) impuse de ministerul sanatatii deci siguranta medicala .
- inalta calificare a artistilor tatuatori .

In saloane lucreaza artistii tatuatori profesionisti. Ei au experienta vasta din cauza numarului mare de tatuaje executate , curs de prim ajutor si igiena , licente si sant selectati cu deosebita atentie de catre managerul salonului . Un salon de tatuaj , dincolo de latura artistica este un loc disciplinat cu standarde clare de igiena peste care , in rutina de zi cu zi nu se poate trece . De la modul de discutie si respectul acordat clientului pana la protocoalele igienice si de sterilizare care trebuie sa le aplice in fiecare moment . Un salon de tatuaje are acelasi regim cu un cabinet medical si acest lucru trebuie verificat de client cu multa atentie.
- atestat firma pentru desfasurarea activitatii specifice si atestat igiena si practica operator tatuator (chiar santem bucurosi cand clientii ne intreaba de sterilizarea componentelor aparatului de tatuat , de autoclave , aparate si igiena deoarece este o prioritate pentru noi )
- aparatele sant omologate si materialele de unica folosinta sant atestate din punct de vedere al sanatatii totul avand certificate de conformitate
- au contract de ridicare a deseurilor medicale periculoase
- fiscalizarea operatiei executate si garantia tehnica si igienica a operatiei prestate
- preturile expuse la vedere in intrarea in salonul autorizat de tattoo
- avand obligatoriu buletinul la dvs are loc completarea unei declaratii obligatorii a ministerului sanatatii in care va previne de riscurile tatuajelor in cazul in care aveti anumite afectiuni ca hemofilie , diabet etc sau nu aveti varsta necesare de 18 ani.

Dezavantajele alegerii unei persoane particulare :

- operatorii nu au experienta si aparatura necesara sterilizarii. Pericolul contractarii unor boli transmisibile periculoase . Nu au mijloace de prim ajutor -incearca sa faca demonstratie cat de sterili sant si au ace de unica folosinta , dar nu va vorbesc despre capetele , varfurile , capacele si alte ustensile care pot sa va infecteze la fel de bine ? Numai ei stiu despre componentele aparatului care sant la fel de periculoase ca si acele dar clientul , nu. Ei nu au autoclava si fierb aceste capete si varfuri care vin in contact cu sangele infectat de tus al altor persoane. Sida , hepatita B , C , D si alte boli periculoase nu mor in aceasta asa zisa ‘ sterilizare’ . Nu au autoclave pentru sterilizare dar ei pretind ca au alte mijloace. Intrebarea este care ? Acestia vor sa ia banii sa plece , sa faca o treaba poate buna , poate rea , dar ce ramane in urma lor ? Boli , tatuaje prost facute care nu mai pot fi remediate toata viata si o impresie amara la adresa acestei arte. Noi ca si salon de tatuaj ne trezim neputinciosi cand clienti vin sa le reparam ce le-au facut unii dintre acesti operatori particulari.


- majoritatea operatorilor o fac ca hobby pentru tatuaje , nu ca meserie . Unii ca sa castige bani . Acestia nu au experienta si tehnica necesara pentru a executa un model complex .Incercati intotdeauna sa va arate lucrari similare cu ceea ce vreti sa-i cereti , pentru a vedea daca este in stare sa faca. Daca nu , veti fi ‘cobaiul ‘lui .
- operatorii nu au atestate si cursuri de igiena si prim ajutor
- operatorii particulari nu pot fi controlati de directia de sanatate publica si protectia consumatorului . Nu raspund de nici o greseala tehnica si medicala .
- Au preturi mai mici decat saloanele dar nu investesc in mijloace de dezinfectie si sterilizare refolosind anumite produse de unica folosinta sau expirate
- nu au contract cu firma specializata de ridicarea deseurilor medicale periculoase
- nu va pot oferi garantia operatiei prestate si fiscalizarea ei (nu-i mai gasiti)
- nu au mijloace tehnice si softuri si experienta grafica computerizata sa va simuleze un model de tatuaj pe corpul dvs inainte de a-l executa

Studiourile de tatuaj din Bucuresti le puteti gasi pe siteuri specializate prin search pe google. De asemenea , prezentarea unui , site a unui studio de tatuaje cu cat este mai complex arata preocuparea si grija pentru clienti , comunicarea , avertizarea , informarea , prevenirea si sfatuirea in tot ceea ce priveste activitatea de tatuare si piercing .
Pentru alegerea salonului de tatuaj si piercing trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
- autorizatia salonului pentru efectuarea activitatii specifice de tatuare si montare bijuterii corp specifica cod CAEN 9604 si certificatul de inmatriculare al firmei
- atestatul profesional al operatorului de absolvirea a cursurilor de igiena
- certificatele de calitate si certificatele de conformitate pentru bijuterii si aparatura specifica
- casa de marcat fiscala
- preturile sa fie expuse pe site-ul oficial al firmei si la loc vizibil in salonul de tatuaj
- declaratie pe proprie raspundere a clientului pentru inlaturarea pericolului de a avea bolile mentionate in lege ce contravin operatiei de tatuare si piercig (exemplu hemofilie , diabet , sida etc)
- in sala de lucru sa nu fie mizerie si dezordine , iar operatorul sub influenta bauturilor alcolice . Sa nu se fumeze in incinta salonului , sa nu existe bauturi alcoolice ..
- materialele care vor fi folosite sa fie sterile
- operatorul sa aiba halat , manusi de protectie de unica folosinta ,unghiile taiate scurt , ingrijit si curat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu