Ritualuri Pentru A Fi Un Om Motivat

         Activitate fizica (Sport) cel putin 30 de minute pe zi. Atentie, daca nu transpiri si respiratia si pulsul nu-ti creste "nu conteaza deloc!". Pe langa eliminarea toxinelor, tonus si energie, rolul principal al sportului este sa te faca sa respiri mai intens, astfel invatandu-ti organsimul sa respire corect.
Respiratia abdominala pe cat posibil. Respira adanc, retine respiratia, expira profund, repeta de 10 ori a cate 3 serii / zi.
Alimentatia zilnica sa cuprinda cel putin 30-50% mancare vie. Ideal este o dieta vegetariana. Mancarea de provienenta animala provoaca depresie si iti ingreuneaza energia. Aceasta este experienta mea personala cel putin.
Daca nu poti renunta la carne, renunta in schimb la mezeluri si incearca sa-ti faci propriile preparate la gratar / cuptor pe care sa le folosesti ca mezeluri.
Suplimentarea cu suplimente nutritive. Mediul toxic in care traim (orasul), stresul, obiceiurile negative, toate ne scad energia si ne afecteaza chimic. In prezent mancarea la care avem acces este destul de saraca nutritiv. Suplimentarea cu vitamine, minerale, omega 3, 6, 9 este foarte necesara. Stiai ca: corpul uman nu face rezerve de vitamina C ? Acest lucru inseamna ca daca nu iei un supliment cu vitamina C sau nu mananci un aliment ce sa-ti aduca aportul de vitamina C, organismul tau nu va dispune de aceasta vitamin in urmatoarea zi!

Controlul emotiilor. Acesta este cel mai greu lucru de realizat. Dar o data ce ai indeplinit punctele de mai sus, vei vedea ca lucrurile vor deveni mai usoare. Iata cativa pasi pentru a te ajuta sa-ti controlezi atitudinea si sa ai o atitudine care sa te hraneasca si nu sa te consume:
 fii constient - constientizeaza emotia inainte sa se produca, constientizeza-ti respiratia cand esti nervos
 spune-i mintii sa taca
 adu-ti aminte de tine, constientizeaza-ti pozitia corpului
 constientizeaza-ti vocile interioare, schimba-le tonalitatea intr-un mod care-ti este placut, schimba-le mesajul in bine.

Controlul emotiilor, atitudinea corecta, este cel mai important punct. Tot ce am zis mai sus are ca scop realizarea Controlul emotiilor. Pentru ca, in cele din urma emotiile sunt cele care ne misca. Acest lucru il putem lasa la intamplare sau il putem controla. Emotiile pozitive si energice produc motivatie.
Dedica-ti 15 minute pe zi pentru a-ti controla emotiile. Cand esti furios atunci este momentul cel mai bun sa vezi cat de puternic esti! Adu-ti aminte data viitoare cand vei fi furios sau deprimat, ca acum ai ocazia sa treci testul si sa preiei controlul corpului si mintii tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu